Bel voor een afspraak: 0547-272604

Kat

Inentingen

  • 9 weken: Kattenziekte + Niesziekte
  • 12 weken: Kattenziekte + Niesziekte
Daarna wordt de volledige enting na 1 jaar herhaald. De 2 daaropvolgende jaren volstaat de enting tegen niesziekte. De volledige enting wordt 1 x per 3 jaar gegeven. Katten kunnen jaarlijks ook tegen Bordetella ingeënt worden. Het is verstandig, en vaak verplicht om deze aanvullende enting te geven wanneer katten naar kattenpensions, kattenshows en catteries gaan. Wanneer katten naar het buitenland gaan dan zal er een aanvullende rabiësenting moeten plaats vinden. Deze enting is 3 jaar geldig.

Gebitsproblemen

Ruim 70% van de (oudere) katten in Nederland heeft een slecht gebit. Tekenen die kunnen wijzen op een slecht gebit zijn; een slechte adem, verkleurende plekjes op de tanden of een doffe aanslag.  De problemen ontstaan door tandplak en tandsteen. In een later stadium kunnen er problemen met het eten van voedsel ontstaan. Uiteindelijk kan het zelfs leiden tot het verlies van tanden. Daarom is het belangrijk dat u jaarlijks het gebit van uw kat laat controleren. Dit kan bijvoorbeeld tijdens het vaccineren van uw huisdier. Maar ook kunt u hiervoor langs komen op onze praktijk. Eventueel kan er voor gekozen worden om een gebitsreiniging te laten uitvoeren. Ook kan door middel van een verandering van voer een aanmerkelijke verbetering optreden.

Ontwormen

Vaak ziet u aan de buitenkant van uw kat niets van een wormbesmetting. Toch kan uw huisdier dan toch besmet zijn. Daarom is ontwormen van uw kat belangrijk. Maar het is niet alleen voor de kat belangrijk maar ook voor zijn omgeving. Verschillende wormsoorten kunnen verschillende ziektebeelden bij de mens veroorzaken. Met name kinderen raken snel besmet. Bijvoorbeeld tijdens het spelen in een zandbak, maar ook volwassen kunnen besmet raken doordat ze in de tuin aan het werk zijn.

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw kat te laten ontwormen. Het kan door middel van tabletten, een pasta of een pipet in de nek.

Het ontwormschema van de kat  is afhankelijk van het product dat u gebruikt.  In het algemeen geldt het volgende schema

  • kittens op een leeftijd van 4, 6, en 8 weken
  • daarna om de maand tot een half jaar
  • vervolgens 4 x per jaar
Dierenartsenpraktijk Goor

Meer weten?

U kunt altijd (telefonisch) overleg voeren met onze dierenartsassistentes.

Afspraak maken

Wij zijn elke werkdag geopend van 8.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17.00 uur.

Om u zo goed mogelijk te helpen werken wij uitsluitend op afspraak.

Voor spoedgevallen zijn wij 24/7 bereikbaar.

Contactgegevens

  • Spechthorstweg 2, 7471 GH Goor
  • 0547 - 272604
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© Dierenartsenpraktijk Goor. Alle rechten voorbehouden.
Ontwerp en realisatie door Identiteit & Media.